Leta i den här bloggen

tisdag 3 maj 2011

Hockey VM

Ledig vecka och hockey vm, det är ju perfekt. Brukar inte ha något vidare intresse för hockey vm längre då det inte är dom bästa spelarna som är med och det är ju varje år, dvs inte samma nerv som fotbolls vm som är var fjärde år.

Men i år är jag intresserad och kollar så mkt jag hinner.

Hade tänkt tippa hur matcherna skulle gå i grupperna, men då första rundan är över imorgon så får jag försöka ge mig på och tippa hur lagen slutar istället.

Grupp A: Tyskland vinner överraskande gruppen, en otrolig skräll. Är i sort sett redan klar för kvarten, redan innan andra omgången startat. Kommer före lag som Ryssland och hemmanationen Slovakien alltså. Tyskland blir etta, Ryssland tvåa, Slovakien trea och Slovenien blir som väntat sist och får kvala i nedflyttnings serien

Grupp B: Kanada vinner som väntat.Schweiz väntad tvåa. Frankrike blir nog skrälltrea och slipper spela nedflyttning. Vitryssland åker på magplask och blir sist i gruppen.

Grupp C:USA vinner nog mot sverige. Kanske på övertid. Men USA blir etta, Sverige tvåa med svagt spel. Trea blir Norge, men som kan gå om sverige om dom har tur. Österrike kämpar bra men blir sist

Grupp D:Tjeckien kommer nog besegra finland med två mål och bli grupp etta med maximala 9 poäng. Finland säker tvåa. Sen kan det bli vem som helst av Lettland och Danmark. Men Lettland har sett bättre ut hittils och får bvara favorit till tredjeplatsen. Danmark gör inget godkänt vm och blir fyra.

Nedflyttningsrundan: Slovenien Vitryssland Österrike Danmark.
Getingbo som kan sluta hur som helst. Men Slovenien som är nykomlingar och som bäst blivit på plats tretton i vm historien får bygga vidare i B-VM nästa år. Slår flje gör Vitryssland. Kommer man sist i en grupp där Frankrike är före, då är man inte bra i A-VM. Med nöd och näppe klarar sig Österrike och Danmark kvar i A-VM

ANDRA GRUPPSPELET

Grupp E Ryssland Slovakien Tyskland Finland Tjeckien Lettland

Fyra bästa lagen i gruppen går till kvarten. Man tar med sig poängen från första rundan förutom mot det laget som kom sist i gruppen och fick kvala ner.
Tjeckien vinner stentuff grupp tackvare sitt starka spel i förstarundan. Ryssland tvåa.Tyskland trea. Finland eller Slovakien slåss om sista kvarten platsen. Slovakien tar vi pga hemmanation. Därmed är det färdigspelat för Finland och Lettland. Stämmer detta för finland så räknas det som dunder fiasko.

Grupp F: Kanada Schweiz Frankrike Sverige USA Norge

Svagare grupp än förra. Kanada etta. Grannlandet USA tvåa. Trotts svagt spel blir Sverige trea.
Superjämt om sista kvarten här med. Schweiz eller Norge. Schweiz vinner på rutin. Färdigspelat alltså för Norge och Frankrike. Stämmer detta är det ett bra vm för Norge och superbra för Frankrike.

Isåfall enligt min tippning kommer kvartarna bli såhär:

Tjeckien-Schweiz Tjeckien vinner
USA-Tyskland Tyskland kan skrälla. Men är tråkig och säger USA
Kanada-Slovakien Kul kvartmatch. Men här slutar äventyret för hemmanationen
Ryssland-Sverige Svagt VM för sverige och blir mumsbit för Ryska björnen

Semifinal 1 Tjeckien-USA. Tjeckien vinner tät match
Semifinal 2 Kanada-Ryssland VM-final redan i semin. Repris på OS-finalen. Ryssland knapp segrare

3:e pris USA-Kanada Kanada vinner på ren ilska

FINAL: Tjeckien-Ryssland Ännu ett vm guld till Ryssland



Nu kommer ju säkert inte något av detta stämma men roligt att leka expert och tippa :P.
Har jag två rätt på positioner el kvarten möten el dyligt är jag supernöjd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar